A vállalatról

A MENNEKES három stratégiai üzleti egységben látja szaktudását: ipari csatlakozók, elektromobilitás megoldások és járműkomponensek.

Fontos számunkra, hogy mindig az ügyfeleink közelében lehessünk. A MENNEKES világszerte 1000 főt foglalkoztat, ebből 600 főt a kirchhundemi (Észak-Rajna-Vesztfália) központban, és 130 főt Neudorfban (Szászország). A leányvállalatainkkal és képviseleteinkkel minden jelentős növekvő piacon képviseltetjük magunkat. A vállalat-csoport forgalma 140 millió euró, a 90 exportpiacon elért árbevétel a csoport forgalmának 55%-át teszi ki.

A vállalat története

A MENNEKES már több mint 80 éve az ipari csatlakozók szakértője. A vállalat története során egy kis villamosági szaküzletből a csatlakozók nemzetközi specialistájává nőttük ki magunkat - sok eredményt mutathatunk fel. Az innováció, a minőség iránti elköteleződésünk és a kommunikáció szeretete jellemez minket. Ügyfeleink számára kizárólag minőségi termékeket kínálunk. A MENNEKES egyet jelent a precizitással – az ötlettől a minőségi termékig. Innovatív és nagy teljesítményű, még a legkihívóbb alkalmazási területeken is. A MENNEKES ipari csatlakozókat több mint 90 országban használják akkor, ha a lehető legmegbízhatóbban kell továbbítani az áramot. A bányászatban által támasztott legkeményebb feltételek mellett, csúcsmodern ipari berendezésekben vagy hűtőkonténereket szállító hajókon és hajóterminálokban világszerte. Csatlakozódugók, csatlakozók vagy csatlakozóaljzatók több mint 15 000 változatban: a MENNEKES a termékfejlesztés mestere. A MENNEKES márkanév alatt a minőség mellett mindazt is értjük, amibe minden nap időt, pénzt és energiát fektetünk, és amihez nevünket adjuk.

Elektromobilitás

MENNEKES: a modern elektromobilitás úttörője

Történetünk és tapasztalatunk okán mi vagyunk a holnap mobilitásának előfutára. Hamar megbizonyosodtunk arról, hogy az elektromos autóké a jövő. Ebből a meggyőződésből alakult ki a MENNEKES elektromobilitás üzletága. A 2-es típusú, "MENNEKES" töltőcsatlakozó 2014-ben az elektromos autók szabványcsatlakozója lett Európában.

Ám a MENNEKES még ennél is többet kínál: modern infrastruktúra és egyedi töltési megoldások az elektromobilitás jegyében; mindezt technológiailag kiforrott és megvalósítható módon. A kényelmes AMTRON® falitöltőktől kezdve egészen a különböző alkalmazási területek több ezer összekapcsolt töltőpontjáig. Kényelmes, intelligens és biztonságos. A MENNEKES többet jelent, mint csupán első osztályú termékeket. A MENNEKES ügyfélspecifikus megoldásokat kínál: a tanácsadástól kezdve az üzembe helyezésen keresztül egészen a szervizelésig és karbantartásig. 

Mindenütt, ahol elektromos autók parkolnak, intelligensen is végezhető a töltés a MENNEKES megoldásaival.